HarriMarkus Mielipide Suomen tilanteesta

Emme voi sulkea rajojamme

En lähtisi ihan tuolle linjalle Mitä Slovakina pääministeri sanoo: Muuslimiyhteisöt ovat vakava turvallisuusriski.. Hätää kärsiviä on paljon ina. ulijoita riittää ja meillä on keinoja auttaa näitä ihmisiä muuaallakin kun EU:ssa Politiisessa päätöksen teossa unohtuu joskus tosiasiat ja diblomatian kyky tehdä asioista parempia. Nyt on pidettävä pää kylmänä ja autettava näitä ihmisiä miten vaan voimme. Apu on kohdistettava kohdemaihin ja kriisit saatava loppumaan, ei sillä että keskitymme tähän rajojen sulkemiseen. Halllinta täytyy olla tottakai kaikilla mailla osaavissa käsissä mutta asioihin voimme puutta jos haluamme ja oikeilla tavoila. Aput täytyy siirtää kohdemaihin ei kansalaisten ja poliitikkojen riitelyyn tässä asiassa.. Byrorokratia vain rakentaa tälle muutoksesse mahdottomia esteitä. Emme tarvitse punaista verkamattoa päydillemme. Kukaan ei halua konfliktin enää pahentuvan.. Harri Pullola

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Harri Markus

Kekkonen laittoi aikoinaan hätätilahallituksen pystyyn, kun työttömyys nousi sietämättömälle tasolle. Kekkonen määräsi kaikki töihin.
Olen lukenut kauppatieteitä ja Keynesian ekonomiset ohjeet olivta ehkä voimissaa mutta asioihin vaikuttaa muutkin muuttujat voimakkaasti. Nyt ei puhuta mistään muusta kun säästöistä. Kansalaisten ostovoimaa hivutetaan jatkuvasti jokaisella kiristyksellä ja sehän näkyy osotovoimassa. Emme voi taloutena toimia, jos ihmisillä ei ole rahaa. Sipiän haalitus etsii epämäräisiä ratkaisuja, jolla ei ole jatkuvuutta. Säästöjä tarvitaan mutta kansalaisten ostovoimee ei voi leikata näiden oppimieni teorioiden mukaan. Amerikkalaiset ovat sitten väärässä? Kauppatietetitä onkin haukuttu yhdeksi turhimmaksi tieteenalaksi? Olemme menossa mielestäni kohti suurta katastrofia. Talous ei voi elpyä näiden leikkausten vuoksi. Kaikki häviävät tässä pelissä.
Tähän liikkeeseen tuskin voime enää vaikuttaa. Vaalit ovat vasta tulossa pitkän ajan jälkeen.

Harri Markus

Suomen talouteen ei sovi amerikkalaiset tai muut kauppatieteen mallit. Sekatalous on Suomen tapa ja ainut tapa toimi Emme voi enää ottaa devalvaatiokeppiä avuksemme ja sekoittaa talouttamme niinkuin kävi 90-luvun alussa. Ongelma vaan on eri ahllituksien tekemät ahneet muutokset missä olemme luoneet puutteet sekatalouden ehtymiselle. Maasta on myyty kansallisomaisuuttamme vastuuttomasti ulkomaille. Nyt kun devalvaatiokortit on menetetty olemme ahdingossa. Missä on näiden poliiittisten päättäjien vastuu? loppuukko se siihen, että muutetaan ulkoimialle ulottumattomiin nauttimaan ehkäpä osallisuudesta uuteen entiseen suomalaisteen kansallisomaisuuteen?

Harri Markus

Miksi poliisi ei jahtaa sähköverkon jakelua ja muuta isoja epäkohtia Suomessa? Isot rikolliset eivät jää kiinni mutta pieniä pizzarikollisia jahdataan oikein isoin voimin. (Poliisin kuuden euron pizzaviritys poliisin toimesta) Tämä ei johda yhtään mihinkään muuhun, kuin yhteiskunnalle lisää velkaa poliisin lisätehtäviin....pitää varmaan palkata pizzapoliisit. Mäkkäri myy hampurilaisia eurolla ja tähän ei poliisi ole puuttunut? Me valitettavasti olemme olleet aikaisemminkin samanlaisia mutta nyt olemme kyttä-kyttäysyhteiskunnaksi muuttumassa...

Harri Markus

Kivittämällä tappaminen ei tule koskaan voimaan Suomessa.
Olen matkustellut paljon ja lähi-idässkin usesti. Jemeniin en jostain syystä halunnut matkustaa. Kurjuutta on paljon mutta paljon mukaavaakin. Poliittinen tilanne tekee ihmisten elämästä ahdistavaa.. Naisten oikeukseia loukataan paljon, tosin heistäkin kyllä pidetään huolta. Ahdistunut itse olin, kun siellä työskentelin.. Todella ahdistunut. Ymmärrän ihmisten tuskan kun uskonnonpoliisit ovat kimpussa joka paikassa. Nuoriso ei saa tavata toisiaan julkisesti ym..nämä kulttuurierot ovat todella suuria ja tuottavat nyt meille vaikeuksia uusien tulokkaiden vuoksi.
En pidä tästä mutta meidän pitää nyt vaan jotenkin sopeutua tilanteeseen. Täällä voimme jotain tehdä mutta emme Jemenissä tai Omanissa.

Harri Markus

Eu:n rikkidirektivit uhka Suomen kehitykselle?

Lontoossa asuneena ymmärrän miten on paikallisten asukkaiden etu olla polttamatta. Tupakointiin se ei vaikuttanut mutta uunia ei saa käyttää.. Ilmanlaatu on varsinkin kesällä kaikesta huolimatta erittäin huono, niin kuin kaikissa isoissa metropoleissa. Lenkillä ei ole kiva käydä

Suomessa ja pohjolassa näitä ongelmia ei ole. Kansantaloutemme on täysin riippuvainen puusta ja meillä on asukaslukuun suhteutettuna niin suuri joukko metsänomistajia ja niiden käyttöä tulisi järkevästi jatkaa.

Emme voi jo olosuhteidemme vuoksi suostua kaikkeen. Pohjoismaat ovat täysin erilaiset, kuin Keski-Euroopaan maat. Elämme metsästä riippuvaisia metsätuloista ja tarvitsemme sitä jatkostakin. Emme voi suostua taloutemme alasajoon entisestään.

Kemiin on tulossa uusi puusta kemiallisesti innovaatio tuotteita tuleva miljardiluokan hanke Kiinalaisen pääoman voimin. Nyt suunniteltavalle hankkeelle on Eu laittanut kyseenalaisia ehtoja. Sopeuta pitää myös EU:n meidän pohjolan kansojemme olosuhteisiin ja ymmärtää metsätalouden merkityksen maamme pärjäämiseksi kansainvälisillä globaaleilla markkinoilla. Joudumme jatkamaan tiivisti neuvotteluja EU:ssa maamme kehityksen puolesta.

Harri Pullola (Tervola)

Toimituksen poiminnat

Sivut